IPL Behandelingen

Koop een kaart van zes behandelingen en krijg de zevende cadeau!

Ontharen en skin rejuvenation

Ontharen door middel van flitslicht is een veilige, snelle methode zonder enige complicaties. Het werkt als volgt: de lichtflits gaat door de transparante huid en wordt in de haarwortel omgezet in warmte, waardoor de haarwortel wordt vernietigd.

lees verder »

Omdat alleen haren in de volwassen groeifase behandeld kunnen worden zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. U bereikt een ontharingspercentage van 85-90 %, wat rest zijn enkele dunne, zachte haartjes. Daarna heeft U 1 tot 2 keer per jaar een "onderhoudsbehandeling" nodig om het resultaat optimaal te houden.

 

Skin Rejuvenation

Skin rejuvenation werkt met een ander lichtfilter dan ontharen. Door invloeden van buitenaf versnelt het verouderingsproces van de huid. Als gevolg hiervan ontstaan in de loop der jaren pigmentvlekjes, couperose en rimpeltjes. Deze aandoeningen zijn nu makkelijk te bestrijden met IPLskin rejuvenation. Het geeft de huid weer een gladde, frisse en jonge uitstraling! Te behandelen zijn hyperpigmentaties zoals ouderdomsvlekjes, zonschade, zwangerschapsmasker en bloedvatafwijkingen zoals couperose en rosacea. Ook actieve acne, huidverslapping, fijne lijntjes en rimpeltjes kunnen worden behandeld. Behandelingen van rimpels en acne worden in een kuurverband van 1 maal per week gedurende 3 tot 8 weken gedaan. Behandelingen van pigmentaties en couperose worden in een kuurverband van 1 tot 4 keer om de 3 weken gedaan.

 

IPL Ontharen met de ADENA

UIT ONDERZOEK BLIJKT DAT VOOR 85% VAN DE VROUWEN ONTHAREN HET GROOTSTE PROBLEEM IS OP HET GEBIED VAN UITERLIJKE VERZORGING.

U begrijpt dus hoe dankbaar mijn cliënten zijn als er na 6 tot 8 behandelingen gemiddeld 80% van hun overtollige haargroei verdwenen is! Gewoon: bikini aan en naar het zwembad; zonder er over na te denken of de huid wel ‘toonbaar’ is. Ook een andere mogelijkheid van het IPL-licht wordt meer en meer ontdekt, namelijk de verbetering van de structuur van de huid. Het kan gebruikt worden voor de fijne rimpel bestrijding, vermindering van acne of een opfrisbeurtje van uw teint voordat u naar een feestje gaat: na slechts 15 minuten ziet uw huid er heerlijk zacht en stralend uit!

De behandeling geeft het beste resultaat indien de huid niet te bruin is, dus 2 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaan. Ook na de behandeling is het beter een aantal dagen uit de zon blijven of een goede sunblocker te gebruiken ,indien men toch de zon in wil gaan.(spf 30of hoger). De haren mogen een maand voor de behandeling niet meer geharst of geëpileerd worden, alleen scheren of knippen tijdens de ontharingskuur is toegestaan. De eerste behandelingen worden gegeven om de 4 tot 6 weken-dit is afhankelijk van de ernst van de beharing- hierna worden de tussenliggende perioden verlengd tot maximaal 12 weken. Ingegroeide haren en ontstoken haarzakjes na het scheren of epileren zijn voorgoed voorbij! U zult niet geloven hoe zacht en rustig de huid al na 1 a 2 behandelingen wordt. Met IPL verdwijnt de overtollige en ongewenste haargroei in een aantal behandelingen. In 4 tot 6 behandelingen bent u al +/- 75% van het ongewenste haar kwijt! Alle haartjes die in de actieve groeifase zitten en worden behandeld met de IPL zijn verder uitgeschakeld en zullen nooit meer terug komen. Vaak worden haren die nog in de rustfase zitten ook beschadigd en komen al minder dik en of hard in de groeifase. Per flits, het apparaat heeft een raakvlak van 7cm2, worden tientallen haarzakjes geraakt. Het beste resultaat wordt behaald bij een lichte huid met donkere haargroei. Hoe meer contrast er tussen het haar en de huid is hoe beter het resultaat wordt. Het pigment in het haar geleidt het licht en veroorzaakt een warmte in de haarschacht welke de haarwortel voor altijd vernietigt. Dit is op sommige gevoelige plekken van het lichaam, zoals enkel, hals en schaamstreek, voelbaar als een warme prikkel. Er ontstaat nauwelijks roodheid of geïrriteerdheid van de huid, maar een verkoelende gel is altijd lekker! Deze wordt na de behandeling opgebracht.

Heel lichtblond haar of dun grijs haar bevat onvoldoende pigment en is daar door haast niet te behandelen. Een heel donkere huid kan helaas niet worden behandeld omdat de huid te veel pigment bevat en deze zal daardoor de IPL geleiden naar de huid en niet naar de haar, waardoor irritatie kan ontstaan aan de huid. Mensen met een Aziatische huidkleur kunnen daar in tegen wel goed worden behandeld. Dus waarom nog harsen, scheren of epileren als u nu kun overstappen op deze revolutionaire, pijnloze en permanente manier van ontharen! Harde grijze of witte haren. Ook daar heeft de Adena een behandeling voor maar deze werkt anders dan bij de gepigmenteerde haren! U dient de haar te laten groeien, een paar mm. is voldoende en ik zal de haar in de praktijk epileren en verder de huid behandelen met een andere lichtbron van de Adena, geschikt voor dit speciefieke probleem.

Na ongeveer een jaar , met zes tot tien behandelingen kunnen we de balans opmaken, en meestal is dat wel tot 85/90% reductie. De haarzakjes zijn voor de geboorte al aangelegd, en het kunnen er tot ruim tweehonderd per vierkante centimeter zijn. Ooit worden ze wakker onder invloed van hormonen of medicijngebruik. Het betekent dat er 1 a 2 x per jaar een herhaalbehandeling nodig is om het gewenste resultaat te behouden.

 

Het apparaat

De ADENA is ontwikkeld in Frankrijk door experts op het gebied van IPL. De fabrikant Eurofeedback heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van professionele ontharingsapparatuur welke ook in de medische sector worden gebruikt. Eurofeedback is sinds 2008 AFAQ ISO 9001 gecertificeerd. Het apparaat flitst elke twee seconden en met een flitsoppervlak van 7 cm2 kan er zeer snel gewerkt worden. Door de eenvoudige instelling van energie en flitsduur kan er tijdens de behandeling niets fout gaan. De behandeling met de ADENA is snel, veilig, bijna pijnloos en zonder complicaties. De ADENA is het beste systeem dat op dit moment verkrijgbaar is op het gebied van IPL ontharen en skin rejuvenation. Belangrijke kenmerken van de ADENA zijn de hoge eisen waaraan het apparaat voldoet, het heeft een medische CE-keurmerk en is bovendien FDA-USA goedgekeurd!

Ontharen

 

Ontharen